Duurzaam verpakken met Nodema

 

Er zijn tegenwoordig tal van oplossingen om kunststoffen te recyclen. Zo worden kunststof restproducten verwerkt tot zakken, emmers en plastic tubes. Naast deze goede ontwikkelingen voor het recyclen zet Nodema zich in samenwerking met de producenten in om het kunststof afval te reduceren.

 

Hieronder een aantal oplossingen die Nodema heeft ontwikkeld om een grote bijdrage te leveren aan duurzaam verpakken.

 

Reductie in dikte, minder afval en meer besparen

Nodema loopt voorop als het gaat over de beschikbaarheid van dunnere folies. Zowel met onze LDPE als polyolefine folies is er een oplossing ontwikkeld die een betere eindverpakking oplevert en toch minder afval. Dit kan door gebruik van hoge kwaliteit grondstoffen, constante productietemperatuur en een lage dikte tolerantie. Gemiddeld kunnen we dankzij deze ontwikkelingen een dikte besparing van 20% realiseren.

Dit betekent 20% minder afval en een besparing van 20% op de inkoop van folies.

 

Afbreekbare folies

Zowel voor PE folie als voor onze polyolefine krimpfolie is er een folie die biologisch afbreekbaar is.

 

 

PLA maiszetmeel folie
Als vervanger voor LDPE vlakfolie, gebruikt in de grafische sector levert Nodema PLA folie. Deze is beschikbaar in de standaard afmetingen die in de grafische sector gebruikt wordt voor het verpakken van mailingen. De Nodema PLA folie heeft de volgende eigenschappen:

  • Biologisch afbreekbaar
  • Folie kan worden gedeponeerd bij het GFT-afval
  • PLA is CO2- neutraal en glashelder

Het is belangrijk om u voor het gebruik van PLA folie goed te laten informeren. De folie vereist aanpassingen in de machine instellingen. Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

Levensduur verpakte producten

Om de levensduur van verpakte groenten en fruit te verlengen heeft Bolloré de Bolfresh folies ontwikkeld die aansluiten bij de specifieke eigenschappen van de diverse groenten.

 

houdbaar krimpfolie groenten en fruit

 

Wilt u weten op welke manier Nodema kan bijdragen aan de verduurzaming van uw verpakkingsproces? Onze verpakkingsadviseurs helpen u graag!
Uiteraard ontvangt Nodema ook graag suggesties hoe we verder kunnen verduurzamen.

 

Meer weten? Advies, een vraag of verbruiksmaterialen nodig?
Vul ons contactformulier in of bel 0294 – 411 985.