Food packaging

 

Het verpakken van voedingsmiddelen vereist een hoge mate van bescherming van het product, behoud van versheid en uiteraard de hoogste certificerings standaarden.

De eisen voor het verpakken van voedingsmiddelen worden strenger. Niet alleen op het gebied van verpakkingsmachines, verpakkingsmaterialen maar ook op het gebied van coderen en traceerbaarheid.

Nodema biedt een geheel assortiment aan oplossing, speciaal gericht voor het verpakken van voedingsmiddelen. Zo wordt het omgaan met de nieuwste verpakkingseisen ineens wel heel makkelijk.

 

Food verpakkingsmachines

Voor de voedingsindustrie is RVS (roestvast staal) de standaard. Het voordeel van RVS materiaal is dat het bestand is tegen sterke reinigingsmiddelen, het nauwelijks stoffen afscheid en het voor bacteriën geen hechtingsondergrond is. Tevens is RVS geschikt voor vochtige omgevingen

Nodema biedt een groot deel van de standaard verpakkingsmachines ook in RVS uitvoering. Deze machines behouden de goede specificaties en flexibiliteit en zijn daarnaast in te zetten voor de gehele voedingsindustrie.

 

Food verpakkingsmaterialen

Voor de verpakkingsmaterialen die ingezet worden binnen de voedingsindustrie zijn twee belangrijke eigenschappen vereist.

Enerzijds is daar het verlengen van de versheid van het product. Het verlengen van de versheid levert  meer ruimte in het logistieke proces en verbetert de verkoopbaarheid van het product. Het verlengen van de versheid biedt ook de oplossing tegen voedselverspilling.

Nodema levert uitsluitend folies die geschikt zijn voor direct contact met voedingsmiddelen. Uiteraard met de hoogste certificerings standaarden.  Wel vereist elk product andere eigenschappen aan een folie. Voor elke vers product is er een geschikte folie in het assortiment.

Bolloré Bolfresh brochure

 

Food coderingsoplossingen

Met het ingaan van de wet voedselinformatie is het verplicht dat elke verpakking voorzien is van bepaalde informatie.

Het gaat dan om informatie betreft; voedingswaarden, allergenen, herkomst, houdbaarheidsdatum. Tevens is de minimale lettergrootte 1,2 millimeter,

Nodema heeft met de Herma H400 etiketteermachine een ideale machine Dankzij de IP66 waarde kan de H400 in vochtige productieruimtes worden ingezet. Dankzij de compactheid van het systeem is deze in vrijwel elke verpakkingsproces te integreren.

Meer weten? Advies, een vraag of verbruiksmaterialen nodig?
Vul ons contactformulier in of bel 0294 – 411 985.