Nodema & Montapacking; samen succesvol verpakken en verzenden

Nodema

Nodema ‘professionals in verpakkingstoepassingen’ bestaat sinds 1987. Het bedrijf uit Weesp bedient de Nederlandse markt met de verkoop, service en het onderhoud van folieverpakkingsmachines, etiketteermachines en feedersystemen, en de levering van bijbehorende verbruiksmaterialen. De voornamelijk Duitse machines staan in verpakkingslijnen bij een zeer gevarieerde klantenkring; van industrie tot logistiek, van food tot farmacie. Op basis van omvang en diversiteit mag Nodema zich met recht marktleider noemen in krimpfolieverpakkingslijnen.

 

Montapacking

Montapacking, ‘koploper in fulfilment’, behoort reeds sinds 2003 tot de vaste klantenkring van Nodema. Sinds 2010 richt Montapacking zich met name op e-commerce. Er werken 350 mensen op zeven verschillende locaties in Nederland, samen servicen zij 420 webshops. Wekelijk komt er minimaal één webshop bij; een stormachtige ontwikkeling. Kenmerkend voor Montapacking is de hoge kwaliteit en hoge snelheid van fulfilment. Zij garanderen dat 99,98% van de orders correct wordt geleverd. Voor hen is het daarom essentieel dat hun verpakkingslijnen optimaal functioneren.

 

BVM Compacta

In 2003 heeft Nodema een eerste BVM Compacta geleverd aan Montapacking. Een populaire standaard verpakkingsmachine, waarvan er in heel Nederland meer dan 500 staan. Machines gericht op het verpakken van series enkelstuks. In de basis is deze machine niet geschikt voor e-commerce, dat is de BVM Comtex. Een vrij grote machine gericht op chaotisch verpakken en het produceren van complete verzendverpakkingen. Deze machine voor e-commerce staat o.a. bij Wehkamp.

 

Upgraden naar e-commerce

Montapacking verzorgt o.a. de fulfilment voor een webshop in bedtextiel; producten met redelijk gelijke maatvoering. Speciaal voor Montapacking heeft Nodema de standaardmachine BVM Comptacta 5022 kunnen aanpassen en uitbreiden met een etiketteersysteem. Daardoor is deze standaardmachine nu tóch geschikt voor e-commerce, met een relatief lage investering.

Een sterk staaltje van klantgerichtheid, optimale samenwerking, innovatie en duurzaamheid. De unieke machine draait momenteel zeer succesvol op locatie in Oosterhout. Nodema en Montapacking onderzoeken de mogelijkheden om de BVM Compacta op meerdere locaties te upgraden en daarmee geschikt te maken voor e-commerce.

 

Logistica 2017; verpakken, retouren en biobased folies

Op de toonaangevende vakbeurs is Nodema aanwezig met 2 BVM-machines: een compacte outboundmachine voor verzendverpakking en een grote machine voor retourverpakkingen; chaotisch door elkaar verpakken. Beide e-commerce orderstromen vragen in verband met optimale verwerking om hun eigen verpak-/etiketteermachine. Daarnaast zal Nodema de voordelen van folieverpakkingen demonstreren. Kartonnen verpakkingen zijn niet alleen duurder, maar -in bedrukte vorm- ook slechter voor het milieu. Bedrukbare biobased verpakkingsfolies nemen een vlucht en zijn een zeer geschikte, milieuvriendelijke optie. Interessante ontwikkelingen, een bezoek aan de Nodema stand – Hal 4, D 030 – meer dan waard.