BVM Compacta

 

BVM volautomatische verpakkingsmachine, de Compacta

Door het verwerken van halfbuisfolie wordt een driezijdig gelaste, aan alle zijden gesloten, verpakking gemaakt. In-lijnwerkend kunnen deze fotocel gestuurde machines zowel handmatig als volautomatisch functioneren.

Door het continu verwarmde lassysteem zijn alle gebruikelijke foliesoorten, van polyethyleen tot heldere krimpfolie verwerkbaar.

 

Compacta 5022-10022

5022   – tot een breedte van 400mm

7522   – tot een breedte van 600mm

10022 – tot een breedte van 900mm
Formaatbereik tot 950mm Capaciteit tot 100 taken/min.

 

Machinebeschrijving:

Uit halfbuisfolie, waarvan de rol ergonomisch geplaatst is, wordt via een vormdeel de folie haaks omgezet en opengevouwen. De continu lopende inlooptransportband zorgt voor doorvoer in de machine. Door middel van een sluitende uitvoerband worden zelfs de kleinste producten meegenomen. Een zowel horizontaal als verticaal gemonteerde fotocel draagt zorg voor de juiste folielengte per te verpakken product.

 

Folie wordt spanningsvrij toegevoerd.

Folietoevoer wordt motorisch geregeld d.m.v. een pendel.

De dwarslas komt tot stand door een elektronisch, onderhoudsvrij (geen lasdraden, geen teflontape), constant verwarmd lassysteem.

Lasstempelaandrijving is elektro/mechanisch.

De langslas komt tot stand door een pneumatisch bediend lasmes, constant verwarmd, en verwerkt lengte-onafhankelijk producten.

Het omstellen naar andere breedtemaat is zeer eenvoudig en is traploos regelbaar met een spindel/drukknop (minimaal 20 tot maximaal 900mm, afhankelijk van het machinetype).

De machine is gebouwd uit speciaal aluminiumprofiel; een moderne bouwwijze met roestvrijstalen afdekplaten, en de machine voldoet uiteraard aan de huidige machinerichtlijnen en is voorzien van een CE-normering.

 

Meer weten? Advies, een vraag of verbruiksmaterialen nodig?
Vul hier ons contactformulier in in of bel 0294 – 411 985.

Klik op brochure om deze te downloaden